Deputatul liberal, Tudoriţa Lungu, atrage atenţia asupra pericolului ca o serie de investiţii publice demarate prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală să fie sistate, ca urmare a creşterii preţurilor, în special la materiile prime.

”PNDL-ul, acest plan triumfalist, al cărui principal scop a fost ţinerea sub papuc a primarilor PSD şi şantajarea celor din opoziţie, începe să devină nefuncţional, pentru că nu mai sunt bani. Pentru că efectele negative ale OUG 114 au început să se vadă, iar în primele trei luni România a pierdut miliarde de euro.

Majoritatea contractelor care au fost deja semnate sunt nesustenabile şi inoperabile, întrucât antreprenorii refuză să se apuce de treabă, în condiţiile în care preţurile au crescut în medie cu cca. 25-30%, ori ei nu pot veni cu bani de acasă. Soluţia ar fi ca guvernul, principalul vinovat pentru aceste creşteri de preţuri, să suplimenteze sumele şi să acopere diferenţele. Din nefericire, se pare că presiunea va fi tot pe comunităţile locale, ceea ce înseamnă că alte investiţii publice locale vor fi afectate”, a explicat deputatul liberal.

Tudoriţa Lungu critică în termeni duri guvernul, pentru că acesta este interesat doar de şedinţe foto festiviste şi nu de identificarea de soluţii pentru ca investiţiile să fie şi realizate.”Dacă peste ani, cineva ar avea curiozitatea să răsfoiască presa de astăzi, să privească fotografiile ori imaginile difuzate de televiziuni, ar putea exclama: România, un imens şantier!

O ţară în care se semnează contracte, se fac vizite pe şantiere, se taie panglici! Privitorului nu i-ar fi greu să-i observe şi pe oamenii politici locali, îngrămădiţi în spatele şefului de la Bucureşti, atenţi să fie şi ei prinşi în cadru.

Cel care ar cerceta viaţa economică şi politică de astăzi, ar trebui să privească dincolo de aceste imagini triumfaliste, pentru a-şi da seama de adevăr. În realitate, totul este imagine şi manipulare, marca PSD”, a mai declarat deputatul liberal, care consideră şi că efectele negative ale politicii economice ale actualui guvern se vor resimţi la plata pensiilor şi salariilor din sistemul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.