Coronavirus economic impact concept image

Criza coronavirusului a pus în dificultate economia şi, din această cauză, suferă fiecare dintre noi. Cu perspectiva că perioada critică va trece în cel mai scurt timp, Guvernul PNL şi preşedintele României Klaus Iohannis lucrează la un pachet amplu pentru repornirea economiei româneşti.

După lansarea programului IMM Invest de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi de susţinere a lucrărilor de investiţii demarate, se lucrează şi la alte programe similare care o dată puse în aplicare vor reporni economia.Printre măsurile care vor fi luate se are în vedere susţinerea unui program masiv de investiţii publice derulate fie de la nivel guvernamental, fie de la nivelul judeţelor, localităţilor.

Obiectivul este asigurarea unui motor de creştere sănătos prin intermediul investiţiilor publice în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura sanitară, în infrastructura şcolara şi în infrastructura de comunicaţii.

Totodată, Guvernul PNL pregăteşte şi pentru companiile mari măsuri de susţinere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru şi a creditelor pentru investiţii, precum şi un program de susţinere din finanţări europene a investiţiilor realizate de IMM-uri în anumite domenii de activitate.Fondurile pentru viitoarele măsuri de relansare a economiei vor fi asigurate din resurse interne, resurse de la bugetul Uniunii Europene, de la finanţatori instituţionali sau de la creditori din România sau de pe plan internaţional.

Referitor la sprijinul oferit de Uniunea Europeană, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, a fost deja mobilizată pentru România o sumă de peste un miliard şi jumătate de euro din actualul buget multianual al Uniunii. 750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor afectate de criză, 350 de milioane pentru achiziţia de echipamente medicale, 300 de milioane de euro pentru susţinerea şomajului tehnic, 120 de milioane euro stimulente de risc pentru cadrele medicale şi 30 de milioane de euro pentru susţinerea asistenţilor sociali, implicaţi în acţiunile de sprijin pentru grupurile vulnerabile.Important e ca în această perioadă să existe solidaritate, dialog şi seriozitate pentru ca împreună să trecem peste această criză şi să repornim economia României şi a judeţului Neamţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.