Am lansat o platformă web modernă, accesibilă inclusiv de pe telefonul mobil, ce permite interacțiunea online a bucureștenilor cu Primăria Capitalei

Un nou pas în procesul de digitalizare a serviciilor publice:

Primăria Capitalei a lansat noua platformă web, www.pmb.ro.

Primarul General, Gabriela Firea: “Inaugurăm azi cea mai complexă platformă digitală din administrație! Capitala a fost privată zeci de ani de utilizarea tehnologiilor smart și în acest mandat am schimbat modul de abordare a domeniului. Rezultatele deja se văd: anul trecut am lansat în premieră aplicații municipale pentru telefonul mobil, iar acum lansăm platforma web – un instrument de comunicare publică modernizat, în pas cu vremurile.

De astăzi, bucureștenii pot interacționa online cu Primăria Capitalei mult mai facil și inclusiv de pe telefonul mobil. Astfel, aceștia pot face plăți online prin intermediul noii platforme, pot depune cereri în format electronic, pot verifica stadiul rezolvării cererilor sau pot accesa mult mai facil date despre oraș!

Platforma a fost construită de Compania Municipală Tehnologia Informației București, are la baza cele mai noi tehnologii în domeniu și va facilita interacțiunea dintre administrație și cetățeni. Vechiul site avea mai bine de 20 de ani. Construind o companie specializată în domeniu, avantajul a fost că s-a putut ocupa cu profesionalism de digitalizarea serviciilor municipale, în beneficiul direct și imediat al bucureștenilor.”

Ca vizitatori ai platformei www.pmb.ro, veți beneficia de următoarele facilități:

  • Plata online direct în site a taxelor pentru obținerea unor documente precum: Autorizație de construire pentru clădiri rezidențiale, Autorizație pentru transport în regim de taxi, Autorizație de access autovehicule, Autorizație de transport de persoane, Autorizație de transport de bunuri, Certificat de urbanism, etc. Toate plățile sunt securizate și beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru criptare.
  • Depuneri online: nu mai este nevoie să depuneți documentele la Primărie, acum le puteți depune online și vor intra automat pe fluxul de documente al instituției.
  • Formulare tipizate: toate formularele pe care le folosiți în relația cu PMB le veți regăsi într-un singur loc. Pentru fiecare domeniu în parte, sunt disponibile în noua platforma modelul de cerere și documentele necesare.
  • Stadiul rezolvării cererii dumneavoastră: aveți posibilitatea să introduceți numărul cererii înregistrate la PMB și să vizualizați în timp real stadiul acestei cereri.
  • Portal pentru Hotărâri ale CGMB și dispoziții ale Primarului General: acest portal vă oferă posibilitatea de a căuta Hotărâri și Dispoziții în timp real pe mai mulți ani.
  • Transmisii ședințe live de Consiliu General și arhive înregistrate: puteți vizualiza în direct dezbaterile din timpul ședinței de Consiliu, pe desktop sau pe smartphone, sau puteți vizualiza arhiva ședințelor video pe ani.

Platforma conține multe alte informații, actualizate în timp real, grupate în două categorii:

  • Site-ul principal – destinat în principal interacțiunii dintre cetățean și administrație – în care se regăsesc informații și procese de lucru necesare în relația cu PMB și Orașul – site cu informații utile pentru viața de zi cu zi în București, unde bucureștenii și vizitatorii pot afla Calendarul evenimentelor și al instituțiilor de cultură, date despre Mobilitate, Sănătate, Hărți interactive, Banca de date urbană

Procesul pentru dezvoltarea acestei platforme continuă!

Costul pentru dezvoltarea acestei platforme web este de 129.000 lei fara T.V.A

Reamintim că o serie de alte instrumente informatice au fost lansate, în premieră în acest mandat, în beneficiul bucureștenilor:

Info Transport București (InfoTB) – aplicație cu peste 170 de linii urbane și regionale și peste 1.500 de vehicule: vezi pe telefon rutele și planifici călătoria, vezi traseul complet al unei linii, cât ai de mers până la cea mai apropiată stație, când sosește vehiculul în stație și cât durează călătoria etc.

BPAY – aplicație prin care poți achiziționa titluri de călătorie cu cardul de credit sau de debit, Mastercard sau Visa.

Plata cu cardul bancar contactless – pe liniile Expres 780, 783 și 784, în toate cele 400 de autobuze noi EURO6 și în 22 de autobuze hibrid din cele 130 achiziționate (și încă 30 până la sfârșitul acestei luni).

Trafic Alert București – aplicație prin care participi la îmbunătățirea condițiilor de circulație: sesizezi orice neregulă identificată pe drumurile publice (ex.: parcare neregulamentară) sau semnalezi probleme în trafic (ex.: disfunctionalități ale sistemului de semaforizare, calitatea drumului etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.