Au trecut patru ani de la preluarea mandatelor de primar al municipiului Câmpia Turzii, în cazul lui Dorin Lojigan, şi cel de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, în cazul lui Alin Tişe, iar promisiunea fluturată în campania electorală din 2016 cu privire la parcul industrial TETAROM V a rămas, evident, neonorată.În ultimele zile, Alin Tişe a anunţat că nu mai sunt bani pentru TETAROM IV şi V în actualul context, în condiţiile în care Ludovic Orban, Klaus Iohannis, dar şi alţi preşedinţi de consilii judeţene anunţă MARI INVESTIȚII în obiective de infrastructură şi economice, pentru a revigora economia.

S-a găsit scuza COVID-19, „nu-s bani” pentru neputinţa administrativă!Dorin Lojigan şi Alin Tişe trebuie să aibă curaj şi să-şi asume eşecul nerealizării promisiunii din campania electorală din 2016. Au trecut patru ani şi proiectul TETAROM V este existent doar în imaginaţia lor bogată.

Aceasta a fost marea lor promisiune pentru Câmpia Turzii şi au dezamăgit total. Nu ştiu cum Dorin Lojigan mai are curajul să candideze pentru un nou mandat de primar când nu şi-a respectat cuvântul şi promisiunea în privinţa TETAROM V!Istoric al promisiunilor cu privire la TETAROM V:

Încă din anul 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, promitea clujenilor din Câmpia Turzii şi Luna înfiinţarea unui nou parc industrial, Tetarom V, care va avea o suprafaţă de 60 de hectare.

În anul 2016, Alin Tişe, alături de actualul primar al municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a promis din nou înfiinţarea parcului industrial TETAROM V.Dorin Lojigan, în campania electorală din mai 2016:

„Eu cred ca o astfel de investiţie care este susţinută de Alin Tişe, care va fi următorul preşedinte al Consiliului Judeţean, va fi una istorică la Câmpii Turzii”.

În ianuarie 2017, Alin Tişe a precizat că obiectivul TETAROM V este în atenţia sa şi că este o prioritate, însă bineînţeles promisiunea a rămas nerealizată, probabil domnii Alin Tişe şi Dorin Lojigan pregătind proiectul pentru campania electorală din 2020, când iar vor promite şi iar nu vor realiza nimic.

În şedinţa judeţeană de la sfârşitul lui iunie 2018, Alin Tişe îl întreabă pe directorul TETAROM care este stadiul proiectului, iar cel din urmă îi răspunde că este la nivel de colectare de avize/aprobări pentru demararea studiului de fezabilitate, avertizând şi că “banii fiind alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, noi nu putem decât să ajutăm colegii din cadrul consiliului judeţean, deoarece banii necesari nu pot fi daţi direct către TETAROM S.A., fiind considerat ajutor de stat, ei sunt aici şi de aici trebuie folosiţi, iar compartimentul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Cluj trebuie să realizeze SF-ul”. Practic, Alin Tişe se face că plouă şi interpelează fără logică directorul TETAROM, problema fiind în curtea domniei sale.Iunie 2019, Alin Tişe anunţă:

„Există bani în bugetul judeţului pentru acest an, pentru a putea realiza lucrări până la suma de 5 milioane de euro. Prin acest demers, încercăm să ajungem la obţinerea titlului de parc industrial, iar în curând să putem vorbi de un nou parc industrial în zona Luna – Câmpia Turzii”.

În februarie 2020, Dorin Lojigan declara: „Conform strategiei discutate, lucrările vor începe în această primăvară. Trebuie să grăbim proiectul pentru că sunt interese din partea unor investitori”.În mai 2020, la o emisiune televizată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat că este foarte probabilă amânarea lucrărilor la realizarea parcurilor industriale Tetarom IV de la Feleacu şi Tetarom V de la Luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.