Deputatul Florinel Stancu, preşedintele PRO România Dolj, i-a transmis, miercuri, 4 decembrie, ministrului Florin Câţu, o soluţie pentru actuala situaţie economică din ţară.„Îi propun domnului ministru al Finanţelor Publice să demareze un proces de reformă a administraţiei fiscale.

Nu prin modificarea Codului fiscal, cum au procedat majoritatea miniştrilor de până acum, ci printr-o abordare modernă a problemei interacţiunii dintre administraţia fiscală şi contribuabilii săi”, a susţinut deputatul.Acesta a declarat că se impun acţiuni concrete de creştere a capacităţii suportului informatic al ANAF.

„Actualele servere fac imposibil fluxul de date de la contribuabili către serverele ANAF. A venit timpul să investiţi, domnule ministru, în achiziţionarea de servere şi soft-uri noi. Uniformizaţi într-un timp cât mai scurt programele informatice la toate structurile administraţiei fiscale. Creaţi un site nou al ANAF care să permită un acces facil al contribuabililor la propriile date fiscale şi cu ajutorul căruia să poată achita mult mai uşor taxele”, a sugerat Florinel Stancu.În concluzie, deputatul a declarat că investiţiile la nivelul infrastructurii informatice a ANAF sunt vitale atât pentru o transparenţă mai bună a relaţiei dintre autorităţi şi cetăţean, cât şi pentru a creşte nivelul de colectare a dărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.