Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii privind măsurile avute în vedere pentru a sprijini cu adevărat producătorii agricoli.„Propagandistic, programul PSD în domeniul agricol suna foarte bine.

Sectorul agricol trebuia să devină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural.

În realitate, măsurile PSD s-au dovedit a fi, de cele mai multe ori, ineficiente. Producătorii români nu au avut sprijin din partea statului.

Dimpotrivă, s-au confruntat adesea cu fenomenul evazionist (în special din domeniul importurilor de fructe şi legume), cu intermediarii şi speculanţii din pieţe şi cu aşa numitele „taxe de tarabă“, despre care vorbesc în şoaptă şi cu frică”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Agriculturii detalii despre efectele evaziunii din domeniul importului de produse agricole şi cum va putea fi limitat acest fenomen. De asemenea, este important să se precizeze modalitatea prin care va putea fi asigurată transparenţa sistemului de acces al producătorilor români în pieţe, fără a li se mai solicita „taxa de tarabă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.