Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii privind dezvoltarea unui sistem de monitorizare a traseului profesional al absolvenţilor de învăţământ superior din România.„Studiul «Mapping the state of graduate tracking policies and practices in the EU Member States and EEA countries», elaborat de Comisia Europeană, arată că aproximativ două treimi dintre ţările membre au sisteme prin care monitorizează evoluţia tinerilor după ce finalizează studiile superioare.

Scopul este de a stabili performanţele programelor universitare şi, prin urmare, adaptarea acestora la cerinţele pieţei. Din păcate, niciun ministru al educaţiei, din numeroasele guvernări PSD, nu a reuşit să dezvolte un sistem coerent de monitorizare a traseului profesional al absolvenţilor.

Astfel, România este una dintre cele două ţări din Uniunea Europeană în care lipseşte acest sistem. Autorităţile europene insistă asupra importanţei monitorizării traseului profesional al absolvenţilor, în vederea adaptării sistemelor de învăţământ la nevoile determinate de schimbările sociale, tehnologice şi de pe piaţa muncii”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Educaţiei detalii despre motivele pentru care nu a fost realizat până în prezent un sistem unitar şi eficient de monitorizare a traseului profesional al absolvenţilor.

De asemenea, s-au solicitat informaţii despre posibilitatea interconectării datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării cu cele ale altor instituţii publice (date din REVISAL sau din înregistrările fiscale de la ANAF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.