A curs deja multă cerneală şi s-au rostit tone de cuvinte mari pe seama aşa-zisului triumf maximal al preşedintelui, care ar fi obţinut, după lungi zile şi nopţi de negocieri, cu mască şi mai ales fără, 80 de miliarde de euro pentru România.Realitatea guvernării liberale de până acum ne obligă însă la circumspecţie.

De la vorbe la fapte e o cale lungă pentru liberalii din „guvernul lui”.De aceea, „izbânda colosală” a negociatorului-şef Iohannis la Bruxelles trebuie probată şi, mai înainte, explicată. Românii trebuie să fie informaţi referitor la ceea ce înseamnă cu exactitate acest pachet de 80 de miliarde de euro pentru România.

În consecinţă, consider că şeful statului trebuie invitat în faţa Parlamentului, pentru a spune unde vor merge aceste sume impresionante şi, mai ales, care este costul lor. Mai exact, câţi din aceşti bani trebuie rambursaţi, în cât timp şi cu ce eforturi din partea statului şi a fiecăruia dintre români.Dacă suma este reală şi palpabilă, este de la sine înţeles că Guvernul dispune imediat de resursele financiare necesare pentru dublarea alocaţiilor, creşterea pensiilor cu 40% şi majorarea salariilor profesorilor, potrivit legilor aflate acum în vigoare.

În caz contrar, liberalii şi preşedintele trebuie să explice motivele din cauza cărora nu pot aplica actele normative ce-i obligă la aceste majorări.În realitate, în cele 80 de miliarde de euro sunt incluse şi alocările destinate României aferente exerciţiului financiar 2021-2027, sprijinul financiar nerambursabil în cadrul planului de relansare economică COVID şi alte împrumuturi care trebuie rambursate, cu dobândă!Dar, până la concretizarea acestui „succes epocal”, românii nu au văzut încă nimic la o lună de la anunţarea marii victorii, niciun program nou nu a fost lansat pentru derularea de investiţii şi relansarea economiei.

Până vor intra efectiv aceşti bani în vistieria ţării, tare mi-e frică că va mai curge multă apă cu…cuburi de gheaţă prin Palatul Victoria, economia va ajunge în colaps, iar românii în faliment!Un motiv în plus ca moţiunea de cenzură depusă de PSD să aibă succes, astfel încât să scăpăm de acest guvern incapabil şi viaţa românilor să poată reintra în normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.