Roxana Mînzatu, deputat PSD de Braşov şi fost ministru al Fondurilor Europene, a introdus un amendament la Legea Educaţiei Naţionale prin care devine obligatorie dotarea elevilor vulnerabili şi a profesorilor cu dispozitive conectate la internet, astfel încât aceştia să aibă acces la procesul de educaţie online.

Propunerea deputatului PSD a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 246 voturi ”pentru”, 0 voturi ”contra” şi 75 abţineri, şi îşi va continua procesul legislativ la Senat, care este for decizional în acest caz.

“Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 20 mai, proiectul prin care introducem în Legea Educaţiei Naţionale obligaţia explicită a statului de a dota fiecare elev vulnerabil şi fiecare dascăl, din generaţia de azi şi pentru toate generaţiile viitoare, cu un dispozitiv conectat la Internet care să le permită să facă şcoala online de acasă sau să acceseze platformele educaţionale online care vor completa activitatea la clasă.

Le mulţumesc acelor colegi care au înţeles că dincolo de mobilizarea punctuală, e nevoie de cadru legislativ pentru a asigura accesul la educaţie pentru toţi, azi, şi pentru toate generaţiile care vin”, a declarat Roxana Mînzatu.

În acelaşi timp, deputatul PSD face o critică la adresa PNL care s-a abţinut nejustificat de la votul acestui amendament construit pe baza propunerilor concrete trimise de elevi prin Consiliul Naţional al Elevilor.“Mi-aş fi dorit ca azi, la tribuna deputaţilor, reprezentanţii PNL să ne explice de ce consideră că nu trebuie să avem în Legea Educaţiei Naţionale această prevedere clară.

Au votat cu abţinere şi nu au exprimat niciun punct de vedere pe tema acestei legi pe care am iniţiat-o, aşa cum am spus-o în repetate rânduri, ca urmare a propunerilor concrete transmise de elevi prin Consiliul Naţional al Elevilor”, a adăugat Roxana Mînzatu.

Deputatul PSD a continuat, subliniind faptul că, fără lege, toate guvernele vor ezita să bugeteze şi să prioritizeze această investiţie vitală pentru România, aşa cum am văzut în criza actuală, cu reacţii tardive şi ezitante.

Astfel, potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, prin votul acordat miercuri, 20 mai, se face un pas important pentru asigurarea resurselor educaţionale necesare elevilor şi profesorilor pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale în sistem on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.