Am observat foarte clar cum etatismul promovat de PSD a avut ca rezultat distrugerea economiei. Ca urmare a politicilor absurde promovate de Dragnea, Dăncilă, Teodorovici, lipsite de minima înţelegere a modului în care funcţionează economia, suntem într-o situaţie limită, în care vorbim (deocamdată!) de un deficit de 4,3% din PIB, care necesită un efort considerabil pentru a fi echilibrat.

O mai bună comunicare între stat şi mediul de afaceri înseamnă un câştig pentru ambele părţi. Statul, reprezentat de politicieni şi guvern, trebuie să sprijine antreprenoriatul pentru dezvoltarea economiei. Dar mediul de afaceri trebuie să se implice la rândul său. Iar aceasta înseamnă dialog. Săptămâna trecută a avut loc o primă întâlnire între premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, o structură care, prin membrii săi, asigură aproximativ 25% din PIB.

Pentru acest segment, guvernele Dragnea au călcat în picioarele toate promisiunile făcute mediului de afaceri şi au introdus peste noapte sute de modificări ale Codului Fiscal. Astăzi, guvernarea PNL reface legăturile cu mediul de afaceri şi caută soluţii care să fie profitabile atât pentru angajat, cât şi pentru angajator şi pentru stat.Trebuie înţeles faptul că fără implicarea mediului de afaceri cultura antreprenorială nu va putea fi dezvoltată uşor.

Din acest punct de vedere, susţinem implicarea în politică a oamenilor de afaceri. Este nevoie ca ei să înţeleagă politica şi să depăşească perspectiva propriei afaceri, pentru a avea o imagine generală a economiei. După cum şi politicienii trebuie să înveţe să propună legi adaptate fiecărui domeniu de activitate din România. Experienţele celor două categorii pot fi diferite, dar puse laolaltă au capacitatea de a regenera economia românească.

Oamenii de afaceri de succes nu vor avea neapărat un câştig material prin intrarea în politică. În schimb, pot veni cu o experienţă prin care statul devine mai dinamic, mai deschis şi mai flexibil. Aşa se poate vorbi despre o dezvoltare durabilă, care să ducă la creşterea iniţiativei private şi a nivelului de trai. Îmbinarea dintre această abordare şi politicile sociale ar contribui mult la dezvoltarea economiei, la scăderea sărăciei şi la construirea unei Românii în care să primeze binele comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.