România tranzitează o perioadă dificilă, marcată de abuzuri ce poartă amprenta PSD. În aceste condiţii, când alte partide refuză să sprijine schimbarea, PNL este formaţiunea politică care şi-a asumat o misiune foarte grea, de a oferi ţării un guvern înainte de alegerile parlamentare – anticipate sau la termen.Este vorba despre un risc politic foarte mare, într-un moment în care ţara se află într-o situaţie extrem de gravă, plină de datorii, cu un buget construit nerealist pentru anul în curs şi fără un plan pentru 2020. De aceea, gestionarea ţării şi a intereselor ei reprezintă prioritatea absolută a PNL.

Cele 12 măsuri urgente cuprinse în programul de guvernare urmăresc menţinerea României deasupra liniei de plutire şi îndreptarea răului făcut de PSD.Pentru a asigura funcţionarea statului, sufocat de PSD, prima măsură necesară este restructurarea guvernului. Cele 24 de ministere nu reprezintă decât nevoia camarilei PSD-ALDE de a-şi plăti datoriile către diverşi indivizi, pe spezele românilor.

În viziunea PNL, numărul de portofolii ministeriale este exagerat şi constituie o povară bugetară semnificativă, lipsită de eficienţă şi de logică. Prin urmare, cabinetul liberal trebuie să fie mult mai concis, iar un număr de 16 ministere reprezintă o reformă administrativă importantă.Alegerile bat la uşă şi este nevoie de transparenţă şi bună organizare. Iarna se apropie şi nu există nici un plan serios pentru problemele sectorului energetic.

Astfel de probleme PNL este obligat să le rezolve în cel mai scurt timp, alături de urgenţele din Justiţie, acolo unde este propus un specialist ce a mai condus ministerul în vremuri grele.Pachetul de măsuri urgente propus de PNL conţine şi alte prevederi, care arată un lucru foarte clar: Moldova constituie o prioritate. De aici şi imperativul pe care îl reprezintă obiectivele de investiţii publice, precum demararea procedurilor pentru construirea autostrăzii Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni. Pentru aceasta este nevoie de finanţare europeană, nu de manevrele meschine ale guvernelor Grindeanu, Tudose, Dăncilă şi ale tuturor celor de sub Dragnea.

Legătura cu restul ţării şi cu Europa prin autostradă este vitală pentru Moldova şi România. Începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, care să acopere întreaga zonă, se numără printre priorităţile guvernării liberale.Autostrada şi spitalul regional sunt iniţiativele pe care guvernarea PNL le va implementa cât de repede pentru Moldova. Este o misiune grea şi plină de riscuri, având în vedere starea în care PSD a adus întreaga ţară şi mai ales Moldova, dar este o misiune pe care ne-o asumăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.