Ludovic Orban: Am ținut să fim prezenți astăzi aici, la Automecanica, pentru a vedea un proiect de succes, prin care un întreprinzător privat a reușit să realizeze – în prima parte cu forțe proprii, apoi cu sprijinul primăriei – un parc industrial.

Prin asociere cu companii importante, a reușit să localizeze capacități de producție, să realizeze transfer tehnologic, să producă utilaje și echipamente, să creeze locuri de muncă pentru Mediaș și pentru localitățile din jur.

Este un exemplu de afacere utilă comunității și care are capacitatea de a genera activități economice, în care România să beneficieze de transfer tehnologic, de competitivitate și să ajungă în situația de a avea capacitatea să producă echipamente, utilaje complexe.

Ludovic Orban: Mulțumesc domnului primar pentru primirea foarte prietenoasă! Am ținut să fim prezenți astăzi aici, la Automecanica, pentru a vedea un proiect de succes, prin care un întreprinzător privat a reușit să realizeze – în prima parte cu forțe proprii, apoi cu sprijinul primăriei – un parc industrial, de fapt.

Prin asociere cu companii importante, a reușit să localizeze capacități de producție, să realizeze transfer tehnologic, să producă utilaje și echipamente, să creeze locuri de muncă pentru Mediaș și pentru localitățile din jur.

Este un exemplu de afacere care este utilă comunității și care are capacitatea de a genera activități economice, în care România să beneficieze de transfer tehnologic, să beneficieze de competitivitate și să ajungă în situația de a avea capacitatea de a produce echipamente, utilaje complexe.

E o gamă foarte variată de produse care se realizează aici, de la cisterne până la utilaje de ridicat, până la trailere. Prin asocierile realizate, efectiv s-a construit o capacitate industrială extrem de benefică pentru comunitatea medieșeană.

În ce ne privește, ca guvern, ne dorim un parteneriat cu mediul de afaceri, cu investitorii români, cu investitorii străini, astfel încât să dinamizăm economia și să reușim, cu adevărat, să ridicăm nivelul de viață al românilor. Întrebări? Mulțumim.


Reporter: O întrebare pentru domnul ministru Boloș, dacă se poate. Aţi fost acum o lună, aproximativ, la Mediaş, acolo s-a semnat un precontract. Voiam să vă întreb în ce stadiu mai e proiectul respectiv, că au fost tot felul de discuţii, că nu va continua sau sau semna şi contractul propriu-zis…


Marcel Boloș: Pe data de 15 iulie contractul a fost semnat. Chiar mai înainte am avut discuții cu domnul director general în ce stadiu se află lansarea licitației publice și mi-a spus că speră ca, în luna septembrie, să poată să lanseze licitația publică pentru respectivul contract. Este în implementare, de acum înainte, și depinde de operator și de implicarea autorităților locale pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit.


Reporter: Pentru domnul prim-ministru am o întrebare. Dacă ne puteţi lămuri ce se întâmplă cu evenimentele private care se desfăşoară pe terase? Vorbeaţi de restrângerea programului la terase, însă ce se întâmplă în cazul evenimentelor private?


Ludovic Orban: Vom analiza în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și vom decide asupra acestui subiect.


Reporter: Când veţi face acest lucru?
Ludovic Orban: Astăzi, cel târziu mâine. Așteptăm propunerea de hotărâre. E grupul de suport care pregătește hotărârea, o analizăm, mai consultăm alţi  specialiști, fie în seara asta, fi în cursul zilei de mâine, vom adopta o decizie. Mulțumim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.