Pe fondul creşterii alarmante, în ultimii cinci ani, a agresiunilor împotriva pădurarilor, USR, prin deputatul Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a votat ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.

„Modificările aduse Statutului personalului silvic în Camera Deputaţilor sunt superioare propunerilor iniţiale de la Senat, însă sunt departe de a fi în deplin acord cu realităţile recente din România. Trebuie înţeles că un pădurar are în gestiune continuă chiar mii de hectare de pădure. Are nevoie de staţii de emisie-recepţie, spray-uri, tonfe, echipamente specifice, maşini de teren. USR şi-a dorit o întărire a protecţiei personalului silvic expus la abuzurile hoţilor de lemne, dar şi la cele venite din partea superiorilor ierarhici, prin măsuri care să protejeze angajatul în faţa presiunilor de orice fel, în echilibru cu respectarea principiului subordonării, specific relaţiilor de muncă”, a declarat deputatul USR Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Deputatul USR a susţinut la nivelul comisiei de specialitate amendamente prin care personalul silvic care asigură paza pădurilor în timpul exercitării activităţii să poată fi dotat cu echipamente specifice, inclusiv armament de serviciu letal SAU neletal.Un alt amendament al deputatului sucevean Daniel Popescu, ce punea în centrul atenţiei recunoaşterea meritelor profesionale şi a riscurilor asumate de pădurari de-a lungul carierei, viza introducerea la atingerea vârstei de pensionare a unei gratificaţii diferenţiate, acordată în urma unei evaluări obiective, bazată pe criterii de performanţă măsurabile.

“Tăierile ilegale de pădure reprezintă un fenomen extrem de îngrijorător, care durează de ani buni de zile şi care pune în pericol viitorul ţării. Este necesară o viziune naţională şi unitară de gestionare durabilă a pădurilor!”, a conchis deputatul Daniel Popescu.USR condamnă tăierile ilegale de pădure din ţară, în special din Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi Maramureş, dar şi cazul revoltător petrecut în localitatea Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş, unde un pădurar a fost împuşcat mortal de hoţii de lemne care prădau această regiune.

Pe lângă amendamentele depuse în cadrul comisiei de specialitate, deputatul USR Daniel Popescu are discuţii şi întâlniri cu pădurari, ingineri silvici, angajaţi din cercetare – INCDS, reprezentanţi ai silvicultorilor în sindicate şi conducători de instituţii cu atribuţii de control de la nivel central şi judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.