Candidatul PSD la alegerile locale pentru primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a afirmat duminică, 06 septembrie 2020, că după aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele acestora sunt secătuite.

„Astăzi nimeni nu ştie dacă şcolile vor începe pe 14 septembrie sau pe 1 octombrie, singurul lucru pe care-l ştie toată lumea este că pe 27 septembrie vor fi alegerile, pentru că încă de acum nouă luni de zile, de la învestire, Guvernul Orban a fost preocupat doar de alegeri, nimic altceva. Nici de combaterea pandemiei, nici de economie, nici de nivelul de trai al românilor.

Atrag atenţia că administraţia locală este la limită. După aproape un an de zile în care Guvernul Orban a lăsat combaterea pandemiei în seama administraţiilor locale, bugetele sunt secătuite. Este revoltător să spui cu o săptămână înainte de începerea şcolilor că este posibilă amânarea cu două săptămâni.

Este o bătaie de joc la adresa tuturor – copii, părinţi, profesori, autorităţi locale. Pentru a avea un sistem de educaţie adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunţuri făcute pe repede înainte, pe modelul ordonanţelor de urgenţă făcute cu o seară înainte când toţi românii aşteptau miezul nopţii pentru a şti ce au voie şi ce nu au voie să facă a doua zi”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu a spus că la nivelul sectorului 2 au fost alocate resurse pentru digitalizarea sălilor de curs şi au fost implementate toate măsurile igienico-sanitare. El a mai adăugat că în unităţile de învăţământ din sectorul 2 vor fi folosite aparate de dezinfecţie cu aburi „care omoară 99% din bacterii şi virusuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.