În contextul vizitei sale oficiale la Doha, Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 7 noiembrie 2018, o întrevedere cu președintele Qatar Investment Authority (QIA), domnul Mansoor bin Ebrahim Al Mahmoud. Șeful Executivului de la București a prezentat președintelui QIA, fondul suveran al statului qatarez, înființat în 2005 și care ocupă un rol important în creionarea ”Viziunii Naționale 2030” din Statul Qatar, principalele proiecte pe care statul român urmărește să le dezvolte prin intermediul unor parteneriate de tip public-privat, menționând că acestea sunt garantate de către statul român.

Ulterior, premierul român a avut o întrevedere la nivelul conducerii Qatar Foundation, organizație non-guvernamentală care acționează în sprijinul dezvoltării următoarelor generații de lideri ai Statului Qatar, prin concentrarea activității asupra domeniilor educației, cercetării și dezvoltării comunității.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii asupra stadiului relației bilaterale româno-qatareze, cu accent asupra elementelor sectoriale reprezentate de sănătate, educație și cultură. Premierul României a exprimat apreciere față de activitatea Qatar Foundation, în domeniul educației și al drepturilor femeilor, evocând eforturile deosebite ale organizației pe linia înființării de școli și universități pentru femei în Statul Qatar. Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat interesul României pentru crearea unui centru regional de cercetare-inovare în științe biologice și biomedicale, având în vedere experiența vastă a Statului Qatar în domeniu. Partea qatareză a exprimat interes pentru cooperarea în domeniul cercetării și inovării și a invitat studenții români să participe la programele organizate de Fundație.

De asemenea, în contextul dorinței de aprofundare a legăturilor economice între cele două state, prim-ministrul României a avut o întrevedere cu Sheikh Faisal bin Qassim Al Thani, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Qatarezi, care o oferit o cină în onoarea premierului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.