După cum s-a legalizat prin votul din plenul reunit al Parlamentului referitor la încuviinţarea prelungirii stării de urgenţă, premierul era obligat să prezinte săptămânal forului legislativ şi fiecărui român raportul cu situaţia pandemiei pe teritoriul României.

Prin refuzul de a prezenta raportul cerut de Parlament, ce trebuia să aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute, prim ministrul demonstrează în mod fără echivoc că se consideră mai presus de Constituţie, de lege şi de obligaţiile instituite prin deciziile Curţii Constituţionale.În raport cu prevederile legale, refuzul premierului de a respecta obligaţiile instituite în sarcina sa, prin hotărâri ale Parlamentului, reprezintă un abuz în serviciu contra intereselor publice.În aceste condiţii, PSD, alături de liderii majorităţii celorlalte partide parlamentare, respectiv Pro Romania, Alde, UDMR şi Grupul minorităţilor naţionale, îl somează pe premierul României să intre în legalitate şi să prezinte Parlamentului raportul săptămânal privind acţiunile şi deciziile Guvernului în privinţa combaterii epidemiei.

Consider că un astfel de comportament al lui Orban, care nu a prezentat încă acest raport, demonstrează dispreţul pe care acest politruc şomer ajuns conjunctural la conducerea guvernului îl are faţă de români, în primul rând, dar şi faţă de principiile democratice, faţă de lege şi faţă de Parlament.

Domnule Orban, este evident că ştiţi foarte bine că sunteţi acum prim-ministru din cauza voturilor noastre, ale parlamentarilor PSD. După cum se vede, aţi uitat foarte repede modul în care dumneavoastră aţi fost desemnat în funcţie.

Acest fapt poate fi trecut cu vederea, poate, având în vedere lipsa de viziune a dumneavoastră, a şefului dumneavoastră, preşedintele-premier Klaus Iohannis, şi a miniştrilor de paie pe care-i păstoriţi.

Cred însă că este inadmisibil dispreţul de care daţi dovadă în ceea ce priveşte respectarea legii şi a românilor, care sunt îndreptăţiţi să fie informaţi referitor la ceea ce faceţi în mod concret pentru a limita numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor, care ne plasează pe primul loc în ţările din regiune.Domnule Lucovid, pardon, Ludovic Orban, au trecut sărbătorile, haideţi mai repede cu raportul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.