Constat cu stupoare că nici până acum românii şi firmele nu au putut obţine, decât în mică parte, ajutoarele promise de guvern pentru a face faţă pandemiei. În timp ce alte state au alocat 10-15% din PIB pentru a ajuta necondiţionat populaţia şi agenţii economici, România se apropie doar de 2% din acest punct de vedere, cu precizarea că nu există niciun plan concret de relansare!Din păcate, „guvernul meu” nu a luat până acum nicio măsură care să păstreze şi să încurajeze menţinerea locurilor de muncă pe plan naţional, mai ales în ceea ce priveşte firmele autohtone.

Prins în mrejele declaraţiilor contradictorii, premierul recunoaşte public că de abia acum guvernul se gândeşte să promoveze măsuri active în scopul sprijinirii companiilor să supravieţuiască şi să-şi menţină locurile de muncă rămase.

Atât practic, cât şi teoretic, Orban admite că nu a făcut nimic pentru a contracara cu măsuri palpabile efectele paraliziei economice, în sensul menţinerii locurilor de muncă, după luni de zile de pandemie mondială şi după aproape două luni de stare de urgenţă!Dispreţul liberalilor faţă de românii aflaţi în izolare şi în lipsuri financiare se manifestă direct, pe faţă, fără menajamente. Sub paravanul pandemiei, guvernarea PNL recurge la „tunuri” financiare pentru a-şi alimenta cu bani publici clientela politică, profitând cu neruşinare şi tupeu de starea de urgenţă care permite încredinţarea directă de contracte.

Aşa se face că, pe ultima sută de metri a stării de urgenţă, guvernul a făcut noi atribuiri de contracte directe în domeniul sănătăţii, licitaţii cu dedicaţie şi, de asemenea, a încercat să-şi acopere urmele afacerilor necurate.Ultima operaţiune ilicită pe timp de pandemie a fost organizată de ministrul Sănătăţii în favoarea Emag, caz în care guvernanţii nici măcar nu s-au mai sinchisit să acopere urmele.

Ei au copiat pur şi simplu oferta Emag, cu tot cu greşeli, şi au inclus-o între termenii, condiţiile şi în caietul de sarcini ale licitaţiei, aşa cum a relatat mass media.O asemenea guvernare nu face cinste României! Oamenii vor ieşi foarte afectaţi din această perioadă de stare de urgenţă, iar perspectivele nu sunt îmbucurătoare nici din punct de vedere social şi nici economic, atât pe termen scurt, cât şi mediu.

Probabil vom avea nevoie de o nouă guvernare PSD şi de mulţi ani pentru a repara toate erorile comise în acest timp foarte scurt de „guvernul meu”, remarcabil doar prin incoerenţă şi lipsă de eficienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.