Deputatul USR Cristian Seidler a prezentat, în contextul adoptării rectificării bugetare, un document care arată că PSD nu a identificat nicio sursă de fonduri pentru majorarea pensiilor cu 40% votată, astăzi, în Parlament. De fapt, PSD își bate joc de pensionari și îi amăgește că pensiile pot fi mărite deși nu este fonduri.

Cristian Seidler amintește că același lucru s-a întâmplat și la adoptarea Legii Pensiilor de către PSD în urmă cu doi ani, aceeași absență totală a surselor de bani pentru acoperirea cheltuielilor bugetare. 

“Nici acum nu au nicio idee pentru că în legea votată azi în Parlament și care prevede din nou creșterea cu 40% a pensiilor, nu au scris nimic despre sursa fondurilor. Vorbim despre 10,4 miliarde anul acesta și 31,2 miliarde de lei anul viitor, bani care n-au existat și nu există în realitate, din păcate. Este important de reținut că pensiile vor putea crește doar dacă vom avem mai mulți salariați și salarii mai mari în economia privată din România”, transmite deputatul USR Cristian Seidler, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

USR susține creșterea pensiilor, însă atunci când majorarea este posibilă. Deputatul Cristian Seidler amintește însă că în primele 7 luni ale anului, s-au transferat deja 7,6 miliarde de lei de la bugetul de stat către bugetul de pensii, pentru a putea plăti pensiile majorate deja cu 14%. 

USR conchide că ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit și inflație. Senatorii și deputații USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani și a lăsat găuri uriașe în bugetul de stat, aruncă în haos finanțele României.

Documentul prezentat de deputatul USR Cristian Seidler poate fi consultat aici: http://cdep.ro/proiecte/2018/700/20/5/em969.pdf 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.