Pe zi ce trece, toate minciunile vândute drept mari realizări economice ale guvernării PSD-ALDE încep să îşi arate adevărata faţă. Celebra OUG 114 riscă să transforme România într-o ţară vulnerabilă din punct de vedere al investiţiilor.

O retrogradare a rating-ului de ţară ar putea determina imposibilitatea guvernanţilor de a se mai împrumuta de pe pieţele externe, cu efecte grave asupra costurilor de finanţare a bugetului de stat.Filosofia economică a actualei guvernări se rezumă la creşterea pe bază de consum, una care nu a funcţionat în nici o ţară civilizată.

Se ştie foarte bine că experimentele economice care nu au avut la bază o dezvoltare sustenabilă, bazată pe producţie, exporturi sau investiţii publice, au sfârşit prin falimentarea ţărilor şi generarea unor crize sociale incredibil de dureroase.

De aceea, PNL s-a poziţionat deschis în Parlament împotriva prevederilor Ordonanţei 114, populist numită „a lăcomiei“, şi se va lupta pentru anularea tuturor prevederilor sale. Chiar guvernanţii, speriaţi de înrăutăţirea rating-ului de ţară, încearcă să o „îndulcească“. Din păcate, răul a fost făcut! Bursa a înregistrat deja pierderi substanţiale, cea mai mare bancă din România, cu capital autohton, şi-a sistat toate investiţiile pentru acest an, iar mediul de afaceri, în ansamblul său, se aşteaptă la o contractare a economiei.

Aceste efecte, cumulate cu haosul din domeniul fiscal şi al legislaţiei muncii, au creat un adevărat cocktail Molotov pe cale să explodeze.Încă doi ani de guvernare PSD-ALDE ar putea să ducă la slăbirea totală a capacităţii statului român de a face faţă unei posibile crize economice, la destabilizarea statului de drept şi deturnarea justiţiei! Din acest motiv, pe lângă votul pe care îl avem la alegerile europarlamentare, suntem datori să uzăm, ca opoziţie parlamentară, de toate căile democratice şi constituţionale, alături de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a înlătura coaliţia PSD-ALDE de la guvernare, astfel încât să mai poată fi reparat răul făcut acestei naţiuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.