Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Afacerilor Interne informaţii privind măsurile ce pot fi luate pentru limitarea numărului de accidente.

„Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în prima jumătate acestui an, în 24 din cele 25 de accidente rutiere, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreaptă, vina a aparţinut conducătorilor acestor vehicule.

Motivul principal a fost vizibilitatea redusă în cazul depăşirilor faţă de traficul din sens opus.În ultimii doi ani şi jumătate au avut loc 217 accidente, soldate cu 79 de decese şi rănirea gravă a 218 persoane, în care au fost implicaţi conducători de autovehicule cu post de conducere pe partea dreaptă”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Afacerilor Interne detalii despre prevederile avute în vedere pentru ca autovechiculele cu volan pe partea dreaptă să fie înmatriculate în România numai după mutarea postului de conducere pe partea stângă, dar şi după asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.