Sunt vizate de cod  judeţele Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi.

Ministerul de Interne a anunţat că este pregătit să intervină, dacă se vor bloca drumuri şi vor fi localităţi izolate. Au fost mobilizaţi 11.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti.

Cele mai mici temperaturi ale acestei dimineţi se înregistrează în nordul Moldovei. Sunt minus 4 grade Celsius în Suceava şi Botoşani, un semn al gerului care urmează.

Până vineri, vremea se va răci în toată ţara, în timp ce va continua să ningă, iar noaptea se vor înregistra chiar şi temperaturi mai mici de minus 10 grade Celsius.

În intervalul 27.11.2018, ora 17:00 – 28.11.2018, ora 05:30, drumarii de la CNAIR au acționat pentru a menține rețeaua rutieră din țara noastră practicabilă, în condiții de siguranță, cu 616 utilaje și au răspandit 3008,375 tone material antiderapant.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat în perioada mai sus menționată, astfel:

DRDP București – 144 autoutilaje si s-au raspandit 784 tone material antiderapant

DRDP Craiova – 61 autoutilaje si s-au raspandit 83 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 26 autoutilaje si s-au raspindit 29 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 47 autoutilaje si s-au raspandit 214 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 96 autoutilaje si s-au raspandit 278 tone material antiderapant

DRDP Iași – 150 autoutilaje si s-au raspandit 1392,375 tone material antiderapant

DRDP Constanța – 92 autoutilaje și s-au raspandit 228 tone material antiderapant

Imagini de la intervențiile reperezentanților CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

CFR

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

Un număr redus de trenuri înregistrează la această oră întârzieri la sosire, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

În această perioadă, angajaţii companiei CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza celor 17 judeţe aflate sub cod galben de ninsori şi viscol, iar pe segmentele unde situația o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

Bucureşti

Pe străzi se depune polei, iar vântul are intensificări de până la 40-50 de kilometri pe oră. În alte judeţe din zonele sudice se anunţă rafale de până La 75 km pe oră, iar vizibilitatea se va reduce sub 100 metri.

Meteorologii anunţă că va ninge până diseară şi că se va depune un strat consistent de zăpadă, de până la 15 centimetri grosime. De aceea, au fost mobilizate utilaje de deszăpezire în municipiul Bucureşti. De pildă, 68 de utilaje vor curăţa arterele din Sectorul 1, 70, din sectorul 6 al Capitalei. Sute de angajaţi ai companiilor de salubritate vor acționa în zona refugiilor de tramvai, a stațiilor RATB, în zona trecerilor de pietoni, precum și pe trotuare.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență şi să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.