Deputatul PNL Claudiu Răcuci critică în termeni foarte duri votul dat de PSD-ALDE asupra proiectului legislativ care ar fi lăsat mai mulţi bani în buzunarele angajaţilor care muncesc mai mult, având un al doilea contract de muncă part-time:

„În România condusă de PSD-ALDE, munca este dispreţuită şi impozitată excesiv. Aproape jumătate din ceea ce munceşte angajatul se duce la stat, iar banii sunt prădaţi de un Guvern incompetent până în măduva oaselor.

După mai multe discuţii cu angajatorii şi angajaţii, am decis să depun în luna iunie o propunere legislativă, după model german, prin care angajaţii care au un contract de muncă cu normă întreagă şi vor să câştige mai mult, prin muncă, pentru al doilea contract de muncă, cu timp parţial, să nu plătească impozit şi contribuţii de sănătate, ci numai contribuţii la pensii.

Am păstrat contribuţiile sociale pentru ca angajaţii să aibă o pensie mai mare. Astăzi, în România, al doilea contract de muncă este impozitat la fel ca primul contract, cu normă întreagă, deşi angajatul nu beneficiază de avantaje suplimentare atunci când merge la medic sau îşi duce copilul la şcoală. Reprezentanţii Guvernului s-au opus, fără să înţeleagă acest proiect, deşi el funcţionează perfect în Germania şi acolo practic a eliminat munca la negru!

La noi, Guvernul şi parlamentarii PSD-ALDE au dat cu piciorul unui proiect care aducea beneficii atât pentru angajaţi, pentru că le rămâneau mai mulţi bani în buzunar, cât şi pentru Guvern, care ar fi încasat mai mulţi bani din eliminarea muncii la negru.

Din păcate PSD şi ALDE demonstrează că nu ştiu să guverneze România în interesul celor care muncesc, ci doar se comportă ca zapcii faţă de cei care 6 milioane de angajaţi. Personal, nu voi abandona acest proiect legislativ şi îl voi redepune în sesiunea legislativă viitoare! Mai pot garanta faptul că, atunci când PNL va prelua guvernare, una dintre primele măsuri va fi aceasta – adică stimularea angajaţilor harnici, care muncesc şi care nu doresc să depindă de mila Guvernului. Noi pe aceştia trebuie să-i stimulăm, nu pe cei care aşteaptă lunar ajutorul social.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.