După tragedia cumplită din judeţul Iaşi, care a cutremurat o ţară întreagă, guvernul promite că va aloca bani pentru ca 1800 de şcoli din mediul rural să beneficieze de grupuri sanitare demne de secolul în care trăim.Din păcate, problema şcolilor cu toalete în curte era cunoscută de multă vreme, ba chiar a fost luată în râs de către Ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici, la începutul acestui an.

Faptul că în urma unei nenorociri se fac din nou promisiuni de remediere a situaţiei şi se alocă bani pe hârtie nu înseamnă că vor fi şi evitate.

Care au fost măsurile luate de această guvernare pentru a preveni asemenea tragedii? Cinismul ministrului finanţelor demonstrează dezinteresul total al executivului pentru problemele reale ale societăţii. Teodorovici a găsit „soluţia miraculoasă“: instalarea de containere cu baie în locul toaletelor din curţile şcolilor, care au nevoie imediată de modernizare sau reabilitare, oferind şi un preţ: numai 10.000 de euro.

De câţiva ani sunt solicitate planuri efective pentru autorizarea sanitară a tuturor şcolilor, inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis. Planuri pe care cei din coaliţia PSD-ALDE nu au avut vreme să le pună în practică, fiind ocupaţi cu Justiţia lui Dragnea.

Acum se văd consecinţele: mor copii nevinovaţi!În loc să trateze această problemă cu seriozitate şi să îi înţeleagă urgenţa, guvernanţii refuză să preia responsabilitatea şi se ascund după statistici şi promisiuni mincinoase. Pierduţi prin comitete şi comisii, reprezentanţii PSD-ALDE dovedesc, încă o dată, că nevoile cetăţenilor sunt ultima lor prioritate.România nu merită să devină ruşinea Europei! O naţiune întreagă nu poate fi transformată în victima tăcută a unor politicieni fără scrupule! Iată de ce este atât de importantă prezenţa la vot în 26 mai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.