Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informaţii privind măsurile pentru susţinerea companiilor româneşti producătoare de medicamente în vederea retehnologizării liniilor de producţie.

„În condiţiile creşterii numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la nivel mondial există o cerere tot mai mare pentru medicamentele necesare tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Astfel, accesul la aceste medicamente a devenit din ce în ce mai dificil.specifice pentru ca unele dintre aceste medicamente să poată fi produse şi în România. Însă, recent, aţi declarat că în viitorul apropiat România nu va putea produce Remdesivir, întrucât este nevoie de o linie specială de producţie pe firmele româneşti de medicamente nu o au”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii detalii despre costurile şi termenele privind achiziţia şi instalarea tehnologiei „cold chain”, cu ajutorul căreia se produc medicamentele pentru noul coronavirus. De asemenea, s-au solicitat date despre stadiul în care se află discuţiile pentru obţinerea licenţelor necesare producţiei medicamentului Redemsivir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.