Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL):

Am votat împreună cu colegii deputaţi liberali, în ultima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, propunerea legislativă pentru modificarea lit. h), alin.(1), art.456 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ are ca obiect de reglementare introducerea unei noi categorii de scutiri de la plata impozitului/taxei pentru imobile aferente clădirilor/spaţiilor din interiorul acestora, în care sunt organizate şi funcţionează cabinete de medicină de familie.

Potrivit legii iniţiate de parlamentari PNL, nu se va mai aplica impozit pe clădirile unităţilor sanitare publice, precum şi pentru clădirile în care funcţionează cabinetele de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice. Din punct de vedere bugetar, impactul financiar al acestei măsuri este nesemnificativ, deoarece la nivelul unităţilor administrativ teritoriale sunt foarte puţine cabinete de medicină de familie, iar spaţiile acestor clădiri sunt reduse, deci nu generează obligaţii fiscale importante.Potrivit Legii 571/2003 privind vechiul Cod fiscal, cabinetele medicilor de familie erau scutite de impozitul pe clădiri, facilitate anulată prin adoptarea noului Cod fiscal, deoarece s-a considerat că sintagma „clădirile unităţilor sanitare publice” cuprinde şi cabinetele de medicină de familie, ceea ce nu se întâmpla în realitate.

Această lege votată de Camera Deputaţilor ca for decizional este extrem de pozitivă pentru activitatea medicilor de familie, mai ales în această perioadă grea din punct de vedere medico-sanitar şi sper să fie promulgată cât mai repede de preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.