Sala multifunctionala va avea o capacitate de 20.000 de locuri si o suprafata desfasurata de 60.000 de mp
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investitii „Sala Multifunctionala – Complex Sportiv Lia Manoliu”.
Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru, 13 abtineri si 1 vot impotriva. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 2 consilieri PMP si 1 consilier PNL. Impotriva proiectului a votat 1 consilier USR, iar 12 consilieri USR si 1 consilier PNL s-au abtinut.
Primarul General, Gabriela Firea:
„Realizarea unei sali polivalente reprezinta un proiect deosebit de important, asteptat de toti bucurestenii si nu numai. Este vorba despre constructia unei Sali Polivalente de mare capacitate, cca 20.000 de locuri, care sa gazduiasca competitii sportive de cel mai inalt nivel, precum si concerte sau alte evenimente culturale. Odata finalizat, acest obiectiv de investitii va avea o contributie majora in cresterea atractivitatii turistice a Bucurestiului, prin includerea acestuia in calendarul international al manifestarilor artistice si sportive. Dupa cum stiti acest proiect a parcurs o adevarata epopee, noi fiind practic pusi in situatia de a lua totul de la capat, dupa ce licitatia initiata in anii trecuti a trebuit sa fie anulata din pricina contestatiilor”.
In cadrul sedintei CGMB, Primarul General a precizat ca indicatorii tehnico-economici supusi dezbaterii si votului CGMB pentru realizarea Salii Polivalente sunt rezultati din studiul de fezabilitate intocmit de Compania Municipala Dezvoltare Durabila SA.
In ceea ce priveste durata de executie, Edilul Sef a mentionat ca aceasta va fi de maxim trei ani. De asemenea, Sala Polivalenta va dispune si de o parcare subterana cu 380 de locuri si 5 terenuri de sport adiacente construcției.
Costul total estimat al investitiei este de 138 milioane euro, din care 103 milioane euro lucrari de constructii si montaj.
Sala Multifunctionala va fi realizata in incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu, pe b-dul Basarabia nr. 37-39, in imediata apropiere a Arenei Nationale.

Primaria Capitalei: 8 noi pasarele pietonale in Bucuresti
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat astazi proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un numar de 8 pasarele pietonale.


Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru si 13 voturi impotriva. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 2 consilieri PNL si 1 consilier PMP. Impotriva proiectului au votat 13 consilieri USR.
Primarul General, Gabriela Firea:
„Cele opt investitii vor aduce beneficii atat pietonilor cat si soferilor, iar suma totala estimata se ridica la 17,21 milioane euro. Proeictul va avea drept consecinte directe fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele si cresterea sigurantei pietonilor”.
Masurile fac parte din categoria celor de crestere, la nivelul Capitalei, a mobilitatii urbane.
Sumele estimate, pentru fiecare investitie in parte, sunt urmatoarele:
– Sos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane euro)
– Sos. Alexandriei nr. 2 – iesire Bucuresti-Bragadiru (2,06 milioane euro)
– Calea Grivitei – RATB Carpati (2,9 milioane euro)
– Bd. Doamna Ghica – RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane euro)
– Sos. Pipera – sediu Prefectura Pasapoarte (2 milioane euro)
– Sos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane euro)
– Str. Liviu Rebreanu – la Park Lake Mall (2 milioane euro)
– Bd. Iuliu Maniu – la Cora (2,05 milioane euro).


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.