Cinismul Guvernului Orban a atins cote înalte pentru o societate civilizată care se confruntă cu efectele unei pandemii agresive. Vă mai aduceţi aminte de “hiperbolele” guvernamentale şi prezidenţiale când Curtea Constituţională limita abuzurile puterii executive ?

Toţi, într-un cor, afirmau dispreţuitor: “ Aşa Curte, aşa ţară…”Nu a trecut mult timp de atunci şi, iată, că acest guvern, toxic pentru ţară din toate punctele de vedere, a apelat el însuşi la Curtea Constituţională deschizând, de această dată, front împotriva măştilor de protecţie pentru populaţia vulnerabilă.

Cu alte cuvinte, la data de 10 iunie 2020, ca urmare a iniţiativei PSD împreună cu o altă formaţiune politică din opoziţie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevedea ca populaţia vulnerabilă, adică cea aflată sub pragul de sărăcie, să primească în mod gratuit de la autorităţi un set de 30 de măşti de protecţie în fiecare lună până când Organizaţia Mondială a Sănătăţii va declara încetarea pandemiei.

Ceea ce i-a speriat pe guvernanţii liberali a fost, desigur, expresia “în mod gratuit”, domniile lor fiind cu totul împotriva măsurilor cu specific social. Probabil cel mai vehement protestatar a fost ministrul Sănătăţii, domnul Tătaru, această gratuitate ducând, pe cale de consecinţă, şi la scăderea vânzărilor din propria farmacie, unde preţul măştilor de protecţie este chiar şi de trei ori mai mare decât preţul normal.

Toate acestea confirmă faptul că guvernarea liberală luptă pentru maximizarea profitului din exploatarea cinică a efectelor pandemiei de Covid 19, sănătatea cetăţenilor fiind un subiect care nu necesită foarte multă atenţie şi interes.Tocmai din această cauză insist ca, într-o ţară ca România, în care Guvernul se foloseşte efectiv de pandemie pentru a-şi contura bugetul de campanie electorală, cel puţin în cazul măştilor de protecţie, preţul acestora ar trebui reglementat la un prag maximal care să nu poată fi depăşit. Introducerea mercurialului devine obligatorie şi urgentă, pentru a stopa aceste practice imorale şi care provoacă multă suferinţă, mai ales populaţiei care se împrumută lunar pentru a-şi putea plăti medicamentele prescrise de medici.

Susţin, pe această cale, introducerea de urgenţă a preţului reglementat în prag maximal în ceea ce priveşte preţul de vânzare al măştilor de protecţie, această măsură putând fi considerată o măsură de siguranţă naţională, dacă o raportăm la veniturile populaţiei vulnerabile şi care se află în zona pragului sau sub pragul de sărăcie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.