Joi, 10 septembrie 2020, la ora 10:00, reprezentanții companiei Besmax Pharma Distribution (BPHD) vor aduce la Centrul de Transfuzie Sanguină București (strada Constantin Caracaș nr. 2) al doilea aparat de plasmafereză, care va fi dat spre folosință gratuită acestui centru, în scopul creșterii capacității de colectare a plasmei convalescente anti-SARS-CoV2.

Precizăm faptul că, în urma modificării metodologiei privind colectarea plasmei convalescente, în mai multe centre de transfuzie sanguină din țară care dețin aparate de plasmafereză donate de BPHD s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de donări de plasmă. Astfel, dacă pe 11 august erau înregistrate 279 de donări de plasmă în România, pe 31 august, în doar trei săptămâni, numărul donărilor a crescut cu 50%, ajungând la 419. În centre precum București, Pitești, Brașov sau Buzău, numărul de donări de plasmă s-a dublat, iar în Ploiești s-a triplat.

Cu ocazia instalării noului aparat de plasmafereză, directorul general al BPHD, Florin Hozoc, va face o declarație de presă și va răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.