Deputatul PSD, Beatrice Tudor, acuză Guvernul României condus de PNL şi Ludovic Orban, că abuzează de dreptul de a emite ordonanţe de urgenţă pentru a amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. În acest sens, Beatrice Tudor arată că atât Ministerul Justiţiei, cât şi Consiliul Legislativ, demontează pur şi simplu încercarea lui Orban de a nu mări alocaţiile prin OUG.

„Orban nu vrea să dubleze alocaţiile. Practic, a recunoscut-o în public de mai multe ori. Dar ce face acum, folosind Guvernul, depăşeşte orice imaginaţie. Lucrurile stau aşa: ca să fie sigur că nu respectă legea votată de Parlament şi nu dublează alocaţiile, Orban vrea să dea o ordonanţă de urgenţă, adică tot o lege, prin care să-şi asigure spatele din punct de vedere legal.

Problema este că Ministerul Justiţiei, condus şi el tot de un liberal, aruncă în aer această tentativă, arătând că OUG de amânare a dublării alocaţiilor este neconstituţională, pentru că afectează un drept fundamental, din moment ce diminuează cuantumul alocaţiei, şi că este nelegală pentru că încalcă voinţa Parlamentului şi nici nu se justifică caracterul de urgenţă.

În sprijinul Ministerului Justiţiei vine şi Consiliul Legislativ, care arată şi el problemele de constituţionalitate şi de legalitate a acestei OUG”, declară Beatrice Tudor.Deputatul PSD de Bucureşti afirmă că, astfel, Orban şi Guvernul se joacă, în mod iresponsabil, cu alocaţiile copiilor.

“Este o pasare a răspunderii care mă face să cred că asistăm la o politică de grădiniţă, de tip Pic şi Poc, pe tema foarte importantă a alocaţiilor. Orban să zică clar şi răspicat: are sau nu are bani de alocaţii? Dacă are, atunci de ce nu vrea să-i dea? Dacă nu are, atunci de ce nu zice asta şi de ce nu foloseşte banii pe care îi are pentru a asigura creşterea puterii de cumpărare a românilor, nu proiecte economice SF”, mai spune Beatrice Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.