Deputatul PMP, Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, s-a întâlnit marţi, 27 octombrie, cu Excelenţa Sa, domnul Manuel Larrotcha Parada, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Spaniei în România şi Republica Moldova.În cadrul întâlnirii a fost abordat subiectul asigurării exercitării dreptului fundamental de vot prin organizarea în condiţii de maximă siguranţă pe teritoriul Spaniei a secţiilor de votare pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului României din 5-6 decembrie 2020.

Un subiect distinct l-a constituit cel al votului electronic sau prin corespondenţă.„Excelenţa Sa, domnul Ambasador Manuel Larrotcha Parada, a exprimat sprijinul total pe care Guvernul spaniol îl va oferi în scopul de a crea condiţiile necesare organizării secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 5 şi 6 decembrie în deplină siguranţă. La ora actuală, există acordul în acest sens pentru deschiderea a 140 de secţii de votare în întreaga Spanie, 38 dintre acestea fiind alocate oraşului Madrid. E necesar, însă, a lua în considerare faptul că evoluţia situaţiei epidemiologice va juca un rol decisiv în acest proces de organizare a viitorului scrutin electoral”, a menţionat deputatul Constantin Codreanu.

Respectiva întrevedere a preşedintelui Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării se înscrie într-un şir de întâlniri şi convorbiri cu şefii misiunilor diplomatice străine în România. În ultimele săptămâni, asemenea întrevederi şi convorbiri au mai avut loc cu ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari ai Portugaliei, Germaniei, Italiei şi Belgiei la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.