„Pentru siguranță, eu înțeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înțelept să se înceapă închiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu stau în proximitatea școlilor”, a spus primarul general Gabriela Firea.

O altă preocupare a edililor sunt panourile şi copacii care ar putea fi doborâţi de vânt. S-au cerut verificări, inclusiv pentru stâlpii de electricitate.

Aș dori să adresez rugămitea bucureștenilor, dacă nu au drumuri necesare în această seară, să stea acasă, pentru că vor începe aceste fenomene extreme, după ora 20.00, vânt care va avea aspect de vijelie. Am solicitat poliției locale municipale, poliției locale de sector, sunt într-o strânsă legătură cu primarii de sector, cu domnul prefect, astfel încât în București să nu existe incidente majore, pericol pentru viața cetățenilor, mă refer ca panourile publicitare să nu fie luate de rafalele de vânt, copacii din pacuri. Cu toții trebuie să luăm măsuri să fim mai vigilenți”, a spus Gabriela Firea.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră.

Având în vedere avertizarile emise de meteorologi, care anunta fenomene meteo extreme in Bucuresti incepand cu data de 20 septembrie, Primarul General, Gabriela Firea, face apel la toți deținătorii de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice prismatice, tv-screen-uri, mesh etc) să ia toate măsurile de punere în siguranță a acestora și să mențină în stare de alertă echipe de intervenție pentru soluționarea de îndată a unor eventuale evenimente.

De asemenea, Gabriela Firea a dispus structurilor de specialitate din cadrul PMB sa verifice in teren starea structurilor publicitare existente si sa ia masuri in cazul in care acestea reprezinta un risc pentru siguranta cetatenilor.

Totodata, Edilul Sef a mai solicitat atat Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, cat si ADP-urilor de sector, sa ia masuri urgente de toaletare a copacilor aflati in declin biologic, in toate parcurile Capitalei cat si pe aliniamentele stradale, astfel incat, in caz de fenomene meteo extreme, sa nu reprezinte un pericol pentru cetateni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.