S-au înregistrat 48 de grade Celsius, iar rafalele de vânt violent au înrăutățit situația. Fumul și funinginea au învăluit și zonele aflate la câteva zeci de kilometri de focarele de incendiu.

Capitala, Canberra, a fost învăluită de nori groși de fum și cenușă. Oamenii stau pregătiți, cu bagajele făcute. Dacă se anunță evacuarea, pornesc la drum.

Daniel Matei, român stabilit în Canberra: E foarte greu de respirat. Fumul este foarte puternic. Folosim prosoape ude, puse în faţa ventilatoarelor. La ştiri se anunţă, la fiecare jumătate de oră, că oamenii să fie pregătiţi, să-şi facă un bagaj de mână. Să fie aproape 24 de ore de când este fum, depinde cum bate vântul. Aparatele de purificare a aerului au fost epuizate de foarte mult timp.

sursa:tvr

Pompierii nu mai pot face față, așa că au fost mobilizați mii de rezerviști. 4 pompieri au fost spitalizați din cauza inhalării de fum și a arsurilor la mâini.

Australienii, inclusiv cei vârstnici, spun că nu au trecut niciodată printr-un asemenea infern.

Poliția din Eden le-a spus rezidenților să fie pregătiți pentru evacuare. Cea mai mare navă a Australiei a ajuns în zonă și sprijină operațiunile de salvare.

Peste 100.000 de australieni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în ultimele zile, pentru a fugi din calea incendiilor care fac prăpăd. Temperaturile din Australia se apropie de 50 de grade în anumite zone, iar vânturile puternice au amplificat peste 300 de incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.