”La faţa locului sunt mobilizate aproximativ şapte nave şi şalupe şi alte patru bărci rapide tip RIB, de la ARSVOM, Garda de Coastă şi ISU, dar nu am primit până acum un plan de acţiune, asumat de către o autoritate, astfel că fiecare entitate acţionează în funcţie de aria de responsabilitate specifică, din câte am observat. În mod sigur vom continua operaţiunile, la bordul navei şi mâine dimineaţă, pe lumină”, a declarat, pentru Agerpres, Robert Robescu.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, anunță Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, apelul de urgenţă a fost primit la ora 11.51, prin dispeceratul 112, fiind solicitată intervenţia pentru salvarea echipajului de la bord şi a unui marinar căzut în apă Portului Midia.

„Marinarul căzut peste bord a fost salvat de către autorităţile portuare şi colegii săi, au fost preluaţi de pe navă şi aduşi în siguranţă, la cheu, tot de către Căpitănia Portului Midia. Marinarul recuperat din apă a primit îngrijiri la ţărm dar a refuzat transportul la spital”, informează IPJ Constanţa, citat de Agerpres.

sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.