Uniunea Salvați România salută decizia Ministrului Mediului de a porni testarea sistemului SUMAL de supraveghere a tăierilor ilegale de păduri. USR cere constant, de când este în Parlament, punerea în funcțiune a sistemului pentru a vedea concret cine, cât, și ce lemn taie din păduri. Acest program a fost pus în funcțiune de Guvernul Cioloș și stopat de primul guvern PSD al lui Dragnea. 

USR subliniază că parlamentarii din Comisiile de Mediu au propus, inclusiv, amendamente la legea bugetului strict pentru acest sistem, iar operaționalizarea sistemului SUMAL a fost una dintre condițiile mari pe care USR le-a pus în acordul de susținere a guvernului Orban. 

Operaționalizarea SUMAL este doar un prim pas în direcția combaterii infracționalității din domeniul silvic. Sunt necesare măsuri complementare precum înființarea unui DNA al pădurilor, proiect de lege al USR care se află deja în circuit parlamentar. 

“Operaționalizarea SUMAL este doar un prim pas în direcția combaterii infracționalității din domeniul silvic. Există numeroase dovezi care arată că pădurile sunt „furate cu acte”, din acest motiv avem nevoie nu doar de instrumente avansate de trasabilitate a masei lemnoase, ci și de structuri specializate precum DNA-ul Pădurilor – propunerea legislativă a USR în acest sens a ajuns, astăzi, în Parlament și pentru ea mizăm pe susținerea Guvernului și a întregului spectru parlamentar.”, transmite senatorul Allen Coliban, președintele Comisiei pentru Mediu.

USR își exprimă încrederea că PNL, și Ministrul Mediului, se vor ține de cuvânt și până la finalul lunii mai țara noastră va avea un sistem SUMAL funcțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.