Ducem România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate!

România aniversează astăzi pentru a 13-a oară Ziua Europei după integrarea în marea familie europeană. Ziua de 9 mai este nu doar Ziua Europei, ci semnifică alte două repere emblematice pentru naţiunea noastră: Ziua Independenţei, proclamată în 1877, şi Ziua victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945.

Aşadar, sunt trei evenimente reprezentative din istoria României, iar prezentul ne găseşte pe făgaşul european ireversibil, unde ne este şi ne-a fost dintotdeauna locul.Uniunea Europeană s-a consolidat pe principiile unităţii, diversităţii, culturii, solidarităţii, dialogului şi civilizaţiei. Ziua Europei, cunoscută şi ca Ziua Uniunii Europene sau Ziua Schuman, marchează declaraţia istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru a fi eliminate pentru totdeauna rivalităţile istorice dintre cele două ţări.

România sărbătoreşte în acest an Ziua Europei în înalta demnitate conferită de deţinerea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în care am demonstrat că ne ridicăm la nivelul celorlalte ţări membre, prin toate acţiunile politice şi diplomatice organizate de la începutul anului. Eforturile Guvernului PSD de a asigura un mandat pozitiv, cu rezultate concludente, la conducerea Consiliului UE, au fost remarcabile şi au atras aprecierile conducătorilor europeni.Sunt încrezătoare că în perioada următoare progresele ţării noastre pe calea europeană vor fi dinamizate, astfel încât să ne putem valorifica la maximum potenţialul uman şi tradiţiile cultural-istorice, pentru a deveni cu adevărat o naţiune de prim rang în Europa!De Ziua Europei, aş vrea ca toţi românii să se implice pozitiv în tot ceea ce fac, deoarece doar astfel putem duce România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.