Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, un puternic susţinător al producătorilor români, consideră că momentele dificile prin care trece ţara noastră, în contextul acestei crize, trebuie să conducă la decizii ferme pentru viitor, astfel încât producătorii români să asigure, la nivel naţional, bunurile de care avem nevoie, atât în situaţii de normalitate, dar, mai ales, în situaţii de criză:

”Felicit Guvernul României pentru faptul că a început deja producţia de măşti şi costume de protecţie sau producţia pentru dezinfectanţi în fabricile din ţara noastră. Este un succes real să pui pe picioare, într-un timp atât de scurt, un asemenea tip de producţie specializată, şi să nu mai aştepţi cu mâna întinsă să-ţi vină echipamentele din China sau din alte ţări, la preţuri exorbitante.

După 30 de ani în care în România doar s-au închis fabrici, acum avem posibilitatea să redeschidem unităţi naţionale de producţie. Guvernul Orban a demostrat că se poate produce în România, şi am convingerea că nu se va opri doar la acest tip de producţie. Vedem cu toţii eforturile pe care le face Guvernul pentru a asigura funcţionarea transportului internaţional de mărfuri, astfel încât TIR-urile cu alimente să ajungă la timp în magazine.

Dacă am fi produs făină, mălai, ulei, lapte, ouă şi brânzeturi în România, măcar pentru consumul populaţiei ţării, atunci, în această criză, nu am fi trăit panica generată de faptul că sunt blocaje în vămi şi nu vor ajunge alimentele pe rafturi!

Am susţinut, ani de zile la rând, că modelul economic păgubos implementat de PSD, prin care am exportat bani şi am susţinut producătorii din alte ţări, ne va costa foarte mult. Sub guvernele PSD, conduse de nişte inşi care spuneau că sunt ”mândri că sunt români”, nu s-au deschis fabrici noi de prelucrare a laptelui, nici unităţi de morărit şi panificaţie, şi nici fabrici noi de conserve. Dimpotrivă, conduşi de socialiştii de caviar, am ajuns să importăm până la 80% din ceea ce consumăm, inclusiv pâine congelată.

Cred cu putere că vom ieşi întăriţi din această situaţie dificilă dacă vom înţelege lecţiile dure pe care ni le dă criza în aceste zile. Acum chiar nu mai contează că PSD a lăsat în urmă un sistem sanitar ruinat, fără spitale noi şi echipamente, o economie neperformantă şi necompetitivă, şi un sistem instituţional slăbit. Contează ceea ce vom face de acum înainte.

De aceea, îmi exprim speranţa ca toţi decidenţii politici să contribuie la politici investiţionale ferme şi solide, în favoarea producătorilor români, astfel încât în următoarea perioadă să putem produce în România alimente pentru români, materiale sanitare, medicamente şi vaccinuri pentru sistemul nostru de sănătate, şi produse industriale esenţiale, astfel încât economia noastră să nu mai depindă de alţii. Personal, cred că nu avem altă soluţie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.