Astepti in curand un baiat si nu te-ai hotarat inca in privinta numelui? Nu stii ce prenume sa-i pui si cauti surse de inspiratie? Ne-am gandit sa-ti oferim astazi cateva exemple de nume de baieti biblice pe care le poti alege pentru copilul tau.

Numele biblice au o semnificatie aparte, aducand bucurie, pace si iubire in familia celor care le poarta. Iata mai jos 10 dintre cele mai des intalnite nume biblice pentru baieti. Poti alege si tu unul dintre acestea pentru a-l pune copilului tau.

1. Ioan – mila si dragostea lui Dumnezeu

Ioan este printre cele mai cunoscute nume biblice de baieti. Este cunoscut faptul ca acesta este un nume sfant, dupa cel al lui Ioan Botezatorul. Este un nume ce semnifica milostenia si darnicia, dar si mila si iubirea neconditionata a lui Dumnezeu pentru oameni.

2. Matei – darul lui Dumnezeu

Matei provine din ebraicul Matihjah, care inseamna dar divin. Este semnificatia darului lui Dumnezeu pentru oameni. Poate fi interpretat ca fiind „omul daruit de Dumnezeu” sau „darul lui Dumnezeu”.

3. Gabriel – Dumnezeu este puternic

Gabriel are un sens etimologic vast. El semnifica puterea, bunavointa si milostenia. Poate fi interpretat ca: „Dumnezeu este puternic” sau „Dumnezeu este puterea mea”. El provine din ebraicul Gavriil.

4. Daniel – Judecatorul lui Dumnezeu

In Vechiul Testament Daniel, din ebraica Daniyyel, este unul din fii lui Iacob. Este deseori interpretat ca fiind „cel ce a judecat” sau „Dumnezeu este Judecatorul meu”. Este un nume extrem de des intalnit, fiind agreat de toate popoarele crestine.

5. David – cel iubit

Se presupune ca insusi Iisus descinde din David, in Vechiul Testament David fiind unul dintre cele mai iubite personaje. Este un nume derivat din ebraica, insa intalnit si in cadrul poporului roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.